Zo kies je de juiste koffiesoort voor op kantoor

Dat je alleen nog maar kunt kiezen voor een gewoon kopje koffie met wat melk en suiker, is allang niet meer van deze tijd. Bij de koffieautomaat op kantoor kies je nu met gemak voor een cappuccino, espresso of café crème. Ook in de supermarkten is ruimte gemaakt voor vele verschillende koffiesoorten en zie je door de bomen het bos niet meer. Na het lezen van dit artikel weet jij welke koffiesoort het meest geschikt is voor de koffieautomaat op kantoor. 

Bonenkoffie

Versgemalen koffiebonen hebben een bijzondere, unieke geur. Wel is deze geur tegelijkertijd een stuk zwaarder dan andere koffiesoorten, en dus wordt deze koffie niet de hele dag door gedronken. Voor dit kopje koffie moet je dus echt even rustig gaan zitten om ervan te kunnen genieten. Een kopje versgemalen bonenkoffie zetten duurt ongeveer zo’n 30 seconden, maar dan heb je wel een heerlijke kop koffie van topkwaliteit met een geweldige smaak. Wel produceren deze koffieautomaten veel afval, waardoor wel dagelijks onderhoud moet worden uitgevoerd. 

Freshbrew

Ook al lijkt freshbrew koffie wel een beetje op snelfilterkoffie, deze koffiesoort is vele malen sterker. Dit komt vooral omdat tijdens het zetten de gemalen koffie intensief wordt gebrand zodat er veel smaak en aroma’s vrijkomen. Om jou een beetje een beter beeld te geven, zou je deze koffie kunnen vergelijken met de koffie die door de meesten thuis wordt gedronken. Een kopje freshbrew koffie wordt vers gezet in zo’n 20 seconden. Ook deze koffieautomaat zorgt voor afval, dus ook hier moet dagelijks naar het onderhoud worden gekeken. Als je jouw freshbrew automaat en bonen automaat goed wil laten onderhouden, kun je ook altijd de professionele hulp van een koffie service in Hoogeveen inschakelen. Zo weet je zeker dat je alles goed schoonhoudt!  

Vriesdroogkoffie 

Fijne korrels die voor een langere tijd houdbaar zijn, dat is waar de smaakvolle vriesdroogkoffie uit bestaat. Deze korrels blijven de smaak en aroma behouden door een speciale bereiding. Deze koffie valt een stuk minder zwaar waardoor de koffie best de hele dag door gedronken kan worden. Vriesdroogkoffie is verkrijgbaar in veel verschillende soorten, die net zo lekker ruiken en smaken als echte bonenkoffie. Als je snel veel kopjes koffie wilt zetten, dan zou je zeker een vriesdroogkoffieautomaat moeten aanschaffen. Een kopje koffie zetten duurt namelijk maar 8 seconden! Ook heb je weinig last van onderhoud bij deze machine omdat er bijna geen afval wordt aangemaakt. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.