Wat is gezonde voeding voor honden?

Het geven van de juiste dierenvoeding aan je hond is belangrijk. Heb je een grotere hond, dan geef je hem al andere voeding dan een kleinere hond. Dit verschilt allemaal per type hond. Heeft jouw hond veel problemen met het verteren van voeding? Ga dan naar een gespecialiseerde hondenarts, www.dierkliniekhetleijdal.nl kan jou dan te hulp schieten. Je wilt natuurlijk het beste voor jouw huisdier.

Kijk de ingrediënten na

Heb je wel eens gekeken naar welke ingrediënten er in hondenvoer zitten? De meeste dierenvoeding bestaat uit graan als hoofdingrediënt. Dit terwijl honden van nature carnivoren zijn, vleeseters dus. Het gebit en de spijsvertering van een hond is helemaal opgebouwd om vlees te eten. Het eten van veel voeding met graan, kan leiden tot huidirritaties, een ruwe vacht en een slechte ontlasting van jouw huisdier. Kijk altijd goed of jouw hond geen allergieën heeft voor een bepaald ingrediënt. Een gezonde voeding voor de meeste honden zijn rauwe vleesvoeding, dit past het beste bij het verteringsstelsel van de hond en geeft het kleinste risico op gezondheidsklachten. Zoek dus meer naar voeding met een hoog vleespercentage. Een hond eet net zoals zijn baasjes het liefst ook gevarieerd. En een passend voedingsschema maken voor je hond is lastiger dan je denkt. Je moet rekening houden met deze factoren: aantal calorieën, allergieën en gezondheidsconditie van je hond, de juiste verhouding van proteïnen en groenten.

Wat mogen honden absoluut niet eten?

Bij de meeste soorten voedsel kunnen kleine porties niet veel kwaad, er zijn echter een aantal soorten voedsel dat ze absoluut niet mogen hebben. Chocolade is bijvoorbeeld niet goed voor een hond. De hoeveelheid chocola en het soort chocolade dat een hond eet, is echter wel van belang voor de mate van giftigheid. Hoe donkerder de chocolade hoe giftiger het is voor een hond. Het is natuurlijk ook relevant om te weten hoeveel chocolade jouw hond binnen heeft gekregen. Producten met cafeïne moet ten allen tijde uit de buurt van honden blijven. Honden mogen ook geen uien, noten, melkproducten en rauw varkensvlees. Puppy’s en kleine honden kunnen veel sneller ernstige gevolgen ondervinden bij een voedselvergiftiging. Wees daarom altijd alert. 

Wat te doen bij een voedselvergiftiging bij jouw hond? 

Bij een voedselvergiftiging zal je hond symptomen vertonen, wanneer hij iets binnen heeft gekregen wat niet geschikt is voor een hond. Vaak zullen deze symptomen braken en diarree zijn, maar dit kunnen ook rillingen, hartkloppingen, ongewoon gedrag of zelfs epileptische aanvallen zijn. Zorg daarom altijd dat je kijkt naar het gedrag van jouw hond en houd hem altijd in de gaten. Merk je dat jouw hond symptomen begint te vertonen, twijfel dan niet en ga naar de dierenarts. De dierenarts zal het beste advies kunnen geven. Als je weet dat je hond een grote hoeveelheid van bepaald voedsel heeft binnengekregen dat hij niet mag hebben, is het sowieso aan te raden om de dierenarts te bellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.