Vegetarisch eten; waarom?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegetarisch te gaan eten. Dit kan verschillende redenen hebben; voor de dieren, voor het milieu, voor je gezondheid en nog meer. In dit artikel gaan we een dieper kijkje nemen naar de redenen achter vegetarisch worden. Ook gaan we je wat tips geven voor als je zelf vegetariër wilt worden. 

Belangrijk om te weten

We beginnen eerst met wat tips en dingen die belangrijk zijn om te weten. Het is erg belangrijk dat, als je vegetarisch wordt dat, je op een aantal dingen gaat letten als het om je voeding gaat. Als je een vegetarisch dieet hebt, mis je een aantal voedingsstoffen, maar geen zorgen, dit is makkelijk op te lossen. We gebruiken als voorbeeld ijzer. Je haalt ijzer uit dierlijke en plantaardige producten. Gezien je als vegetariër dat eerste deel mist, zul je ijzer extra uit plantaardige producten moeten halen. Je mist ook vitamines maar daarvoor heb je genoeg voedingssupplementen. Als je uit eten gaat is het ook belangrijk dat je goed controleert dat een gerecht vegetarisch is, je kan het eventueel navragen. Op heel veel menukaarten staan er ook speciale symbolen bij om aan te geven dat het vegetarisch is. Ook hebben veel restaurant een vegetarisch en veganistisch gedeelte op hun menu zoals bij Woodstone in Alphen aan de Rijn.

Het milieu

Voor veel mensen is een van de redenen om vegetarisch te gaan eten het milieu. In Nederland alleen al wordt er jaarlijks 76 miljard kilo mest geproduceerd. De ammoniak, nitraat en fosfaat uit deze mest vervuilen de bodem en het grondwater. Als gevolg hiervan verdwijnen allerlei soorten planten, insecten en vissen uit de natuur. Ook zorgt de Nederlandse vee-industrie voor 22 procent van al het fijnstof in onze lucht, dit is slecht voor de gezondheid. Dit is nog maar een voorbeeld van de gevolgen voor het milieu van de vee-industrie.

De dieren

De dieren spelen ook een grote rol in waarom iemand vegetarisch wilt worden. Veel mensen vinden het in het algemeen een naar idee om een dier te eten. Voor veel mensen is het meer hoe de dieren worden behandeld. Aan de natuurlijke behoeften van het dier wordt niet voldaan en de dieren worden slecht behandeld. Veel dieren vertonen als gevolg allerlei vormen van stress.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.