Tips voor een gezonde leefstijl

Goed eten, veel bewegen en voldoende slapen. Het klinkt zo makkelijk, maar in de praktijk blijken veel mensen dit lastig te vinden. Met onderstaande tips wordt het voor iedereen haalbaar om een stukje gezonder te leven, wat je doel ook is. 

Eet gevarieerd

Je hebt vast wel eens van de Schijf van Vijf gehoord. Dit is een handige manier om zeker te weten dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. De Schijf van Vijf wordt ook vaak gebruikt wordt door diëtisten van Samen Sterk in Utrecht. Eet veel groenten en fruit, maar vergeet ook niet om zuivel, vis, volkoren granen en peulvruchten binnen te krijgen. Door gevarieerd te eten uit de Schijf van Vijf, weet je zeker dat je voldoende gezonde producten binnenkrijgt. Probeer hierbij ook zo puur mogelijk te eten. Veel pakjes en zakjes uit de supermarkt bevatten veel suiker en zout. Door zelf je maaltijden klaar te maken met verse kruiden en groenten, kun je gezond eten op tafel zetten dat vaak net zo lekker of misschien nog wel lekkerder is dan de kant en klaar producten van de supermarkt. Zo weet je ook precies wat je binnen krijgt. 

Goede nachtrust

Om gezond te leven is een goede nachtrust van groot belang. Door overdag genoeg te bewegen en stress zoveel mogelijk te verminderen, zal je beter slapen. Ook is het belangrijk om vaak een momentje voor jezelf te nemen en te ontspannen door dingen te doen die je leuk vindt. Hierdoor verminder je jouw stress, waardoor de kans op hart- en vaatziekten afneemt. 

Voldoende beweging

Voor een gezonde levensstijl is bewegen belangrijk. Door voldoende te bewegen, verlaag je de kans op overgewicht en hart- en vaatziekten. Voor volwassenen wordt minimaal tweeënhalf uur aan inspanning per week geadviseerd. Doe hierbij vooral wat jij leuk vindt, bijvoorbeeld wandelen, fietsen of in de tuin werken. Daarnaast wordt er aangeraden om minimaal twee keer per week spierversterkende oefeningen uit te voeren. 

Blijf lief voor jezelf. 

Een gezonde levensstijl is de basis voor een goed leven. Besteed er daarom genoeg aandacht aan en zorg dat jij je bewust bent van de gevolgen van alles wat je doet voor je gezondheid. Af en toe een kant-en-klaar maaltijd of een dagje wat minder bewegen kan echt geen kwaad. Vind je het lastig om hier balans in te vinden? Dan kan het zeker slim zijn om wat hulp van een diëtist van Samen Sterk in te schakelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.