Tips voor een betere nachtrust

‘Ik slaap slecht en daar lig ik wakker van.’ Het klinkt ironisch, maar het overkomt velen. Alles wat je overdag gedaan hebt, spookt nog door je hoofd, je zit alweer met je gedachten bij de volgende dag, of als je bijna slaapt, schiet je te binnen dat je eigenlijk nog iets moest doen. Door al dat piekeren kan je lastiger in slaap vallen. Dit is zonde, want een goede nachtrust is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat je fitter bent. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Bovendien werkt je geheugen na een goede nachtrust beter. Gun jezelf dus een goede nachtrust. Hoe? Daar lees je in dit artikel meer over. 

Investeer in een goed matras

Een goed matras dat past bij jouw lichaamsbouw is essentieel voor jouw nachtrust. Investeer daarom in een goed matras, goed hoofdkussen en in de juiste bedbodem. Je kunt je laten adviseren door een professional van Una Matras om erachter te komen welk matras het beste bij jou past. 

Zorg voor een consequent dagelijks ritme

Voor een goed slaapritme is het belangrijk om elke dag rond hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en elke dag rond hetzelfde tijdstip uit bed te komen. Wanneer je dit doet, raakt je lichaam gewend aan deze bedtijden en zal daardoor melatonine aanmaken op de juiste tijdstippen, zodat je slaperig wordt. 

Drink minder drankjes met cafeïne

Cafeïnehoudende producten verlagen de kwaliteit van de slaap van een persoon. En zoals elke koffieliefhebber wel weet, is cafeïne een stimulerend middel dat je wakker kan houden tijdens een lange dag. Het is niet dat je helemaal geen koffie meer mag drinken, maar probeer cafeïne te vermijden gedurende vier tot zes uur voor het slapen gaan. Ook moeten rokers oppassen met het gebruik van tabaksproducten vlak voor het naar bed gaan, omdat je hier ook minder goed door kan gaan slapen. 

Zet elektronische apparaten uit

Uit meerdere onderzoeken en studies kwam dat het staren naar een scherm voordat je naar bed gaat, de slaap belemmert. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat het blauwe licht van het scherm de ontwikkeling van melatonine belemmert. Melatonine is juist heel erg belangrijk om in slaap te komen en wanneer de aanmaak van dit hormoon wordt belemmert, zorgt dit er dus voor dat je minder goed in slaap komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.