Tips bij het laten bouwen van een mantelzorgwoning

Wil je graag een mantelzorgwoning laten bouwen? Dat is zeker niet onverstandig, want het brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats kunnen hulpbehoevende mensen langer thuis blijven wonen dankzij een mantelzorgwoning. Daarnaast blijf je ook langer autonoom en dat is erg waardevol. Het voordeel van een mantelzorgwoning laten bouwen is dat je zelf alles kunt indelen en inrichten. Maar waar moet je rekening mee houden? In dit artikel geven we enkele tips.

Wat voor zorg heb je nodig?

Bij het laten bouwen van een mantelzorgwoning is het van groot belang om na te gaan welke zorg je precies nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld slecht ter been en heb je regelmatig een rolstoel nodig? Dan moet je een rolstoelvriendelijke mantelzorgwoning laten bouwen. Denk dan aan bredere deuren, beugels bij de toiletten en een douche waar je in kunt zitten. Dit zijn uiteraard slechts voorbeelden om een idee te krijgen waarmee je rekening moet houden.

Het budget

Kijk ook goed of de mantelzorgwoning binnen het budget past. Ga dan ook voor een ruim budget, want meestal valt de prijs hoger uit dan je aanvankelijk had verwacht. Vaak heeft dit te maken met externe factoren. Misschien kunnen bepaalde producten niet geleverd worden en dan moet je ze ergens anders aankopen. Soms duurt het bouwen ook langer en dan ben je meer geld kwijt aan de arbeidsuren. Bij het vaststellen van het budget zijn dit allemaal factoren die een impact hebben.

Vergunningen regelen

Voordat je een mantelzorgwoning laat bouwen, is het eerst verstandig om te controleren of je vergunningen nodig hebt. Dit kan per gemeente namelijk verschillen en dit is ook afhankelijk van de locatie. Laat je een mantelzorgwoning zonder vergunning bouwen? Dan kun je nadien flinke problemen krijgen. Informeer dus altijd bij je gemeente.

Slotwoorden

In dit artikel hebben we enkele tips voor het laten bouwen van een mantelzorgwoning gegeven. Je kunt deze door verschillende bedrijven laten bouwen. Bij Dit is Plek kunnen ze je adviseren. Ook kun je voor een mantelzorgwoning van Thuis aan Huis in Breda gaan. We wensen je veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.