Hoe te voorkomen dat je kreupel wordt van angst

Helaas worden geestelijke gezondheidsproblemen niet zo serieus genomen als fysieke gezondheidsproblemen, door alledaagse mensen. Veel mensen zijn bijvoorbeeld niet in staat om te begrijpen hoeveel invloed een ernstige angst kan hebben op het leven van een persoon. Gelukkig begrijpen de auteurs van dit artikel hoe slopend angst kan zijn en in dit artikel vindt u een verzameling van enkele van de beste angstaanjagende tips op het web.

 

Als u wilt leren hoe u uw angst kunt beheersen, moet u de mogelijkheid hebben om uw gedachten te beheersen. Als u geen controle heeft over uw gedachten, wordt uw angst alleen maar erger. Het hebben van slechte gedachten kan heel snel tot een paniekaanval leiden. Als je uit de hand gelopen gedachten begint te ervaren, stop dan onmiddellijk met wat je aan het doen bent en neem de controle over.

 

Richt je aandacht op de plaats waar de angst vandaan komt. U kunt dit fysiek voelen en door u hierop te concentreren kunt u het verminderen of volledig elimineren. Als uw aandacht begint af te dwalen, richt u zich dan gewoon weer op de plaats waar u de angst vandaan haalt voor enkele minuten.

 

Benieuwd naar meer informatie over gezondheid, sport en meer? Lees dan het blog van Zweetikveel.nl. Daar vind je veel informatie over deze onderwerpen.

 

Denk aan gelukkige gedachten. Als u problemen heeft om ’s nachts in slaap te vallen door angst, denk dan aan alles wat goed is in uw leven en aan de positieve dingen die u de volgende dag gaat doen. In het begin lijkt het misschien moeilijk te doen, maar hoe meer je het doet, hoe meer je eraan zult wennen.

 

Leer om nee te zeggen. Als je jezelf te veel uitbreidt, kan dat je reserves snel doen afnemen en je geest laten razen terwijl je probeert je verplichtingen na te komen. Je weigering om meer op je bordje te leggen dan je aan kunt, kan iemand teleurstellen, maar je geestelijke gezondheid en welzijn zijn het belangrijkst.

 

Houd je ademhaling in de gaten als je gestresst bent. U zult een kortademigheid ervaren die later gevarieerd en grillig kan worden. Wanneer u angstig bent, is het vaak moeilijk om regelmatig te ademen. Elke mens moet echter de juiste hoeveelheid voedsel, lucht en water hebben. Probeer diep te ademen als u een angstaanval heeft.

 

Oefenen is een geweldige manier om je angst te verminderen. Als u zich in de sportschool of buitenshuis in het zweet werkt, voelt u zich gewoon beter over uzelf. Hoe meer je in vorm bent, hoe minder angst je hebt. Overleg met een arts om te zien of je lichaam wat beweging kan krijgen, en ga dan aan de slag.

 

Soms kom je tijdens een paniekaanval in verschillende posities terecht. Als je een angstaanval hebt, doe dan alles wat je kunt doen om je af te leiden. Tel af vanaf 100, doe wiskundeproblemen in je hoofd, praat over goede tijden die je de laatste tijd hebt gehad, en alles wat je nog meer kunt bedenken dat je op een positieve manier kan afleiden.

 

Heb iemand met wie je kunt praten over zaken die je dwarszitten. Het hebben van steun helpt je echt om over je angst heen te komen. Als u met anderen over uw problemen praat, kan dat u helpen en uw dagelijkse angst verminderen.

 

Documenteer alle dingen die u stress bezorgen. Scheid uw items in die dingen die u kunt controleren en die u niet kunt controleren. Concentreer u op wat u kunt veranderen en probeer te stoppen met u zorgen te maken over de dingen die u niet kunt veranderen,

 

Zoals gezegd, zijn veel mensen zich niet bewust van hoe slopend ernstige angst kan zijn. Hopelijk zal de verzameling van tips in dit artikel u helpen om de ernst van sommige van de symptomen van uw aandoening te verminderen als u last heeft van angst. Misschien is het zelfs een goed idee om een exemplaar van dit artikel bij de hand te houden, zodat u er in tijden van nood naar kunt verwijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.