Hoe een pillendoosje kan helpen bij het organiseren van je dagelijkse medicijnen

Een pillendoosje is een soort container die je medicijnen of soms ook supplementen en vitaminen bevat. In dit artikel vind je tips voor het kiezen van een pillendoosje en hoe je deze kunt gebruiken om uw dagelijkse medicijnen of supplementen te ordenen.

Redenen om te kiezen voor het gebruik van een pillendoos

Een pillendoosje kan helpen bij het ordenen van je dagelijkse medicijnen. Bepaalde medicijnen worden meestal op specifieke tijdstippen van de dag ingenomen, terwijl andere naar behoefte worden ingenomen. Dit is waar een pillendoos van pas kan komen. Hiermee kan je inventariseren en van tevoren plannen wanneer en hoeveel pillen je  over een dag, voor de hele week of maand moet innemen. Je kunt met sommige varianten van een pillendoosje je medicatie ook ordenen op specifieke tijd van de dag en soort, zodat je gemakkelijker kunt vinden wat je nodig hebt zonder dat u ernaar hoeft te zoeken in een rommelige kast of la. Dit kan met name handig zijn als je meerdere soorten medicijnen slikt. In plaats van moeilijk gedoe met doosjes of medicijnstrippen in tassen of jassen meezeulen, is een pillendoosje een ontzettend praktische oplossing.

Het georganiseerd houden van je pillendoosje

Dagelijkse organisatie van je medicijnen is de sleutel om georganiseerd door het leven te gaan en gezond te blijven. Een paar tips van het georganiseerd houden van je pillendoosje zijn dan ook het labelen van je pillendoosje, als dat nog niet gedaan is, met de dagen van de week bij een pillendoos geschikt voor zeven dagen. Bij een pillendoosje die voor een dag gebruik wordt kun je in plaats hiervan bijvoorbeeld de tijdstippen zetten per vak, zodat duidelijk is wanneer wat ingenomen moet worden. Hiernaast is het ook makkelijk wekkers te zetten op je telefoon, of een notitie te plaatsen in je agenda, zodat je weet wanneer het tijd is om wat in te nemen. Sommige mensen kiezen ervoor om te werken met bepaalde kleurcodes. Zo zijn er pillendoosjes verkrijgbaar in verschillende gekleurde vakjes. Deze vakjes kan je dan laten corresponderen met het moment van de dag, een bepaald medicijn of een dag in de week. Dit maakt het vooraf organiseren en indelen van je pillendoos een stuk makkelijker. 

Mis geen enkele dosis

Tenslotte geven wij nog een tip zodat jij geen enkele dosis medicijnen hoef te missen. Het kan namelijk erg makkelijk zijn om verschillende pillendoosjes voor verschillende plekken te gebruiken. Zo kan je er een op werk hebben liggen, een voor thuis en bijvoorbeeld een in je sporttas. Dankzij bovenstaande tips heb jij ten alle tijde de geschikte hoeveelheid medicatie onder handbereik en verklein je het risico op het missen van een dosis. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.