Een gezonde pizza maak je makkelijk zelf

Een gezonde en zelfbelegde pizza begint natuurlijk met een bodem gemaakt van 100 procent natuurlijke ingrediënten. Gemak dient de mens wordt vaak gezegd, het zou dus ideaal zijn om meteen lekker van start te gaan en de bodem niet eerst zelf te hoeven maken. U bestelt pizzabodems heel eenvoudig in de juiste formaten, met of zonder saus, rond of rechthoekig. Maak gerust uw specifieke wensen tijdens contact – Monte Pizza Crust – kenbaar aan ons. Veel is mogelijk, u kunt zelf customizen. Hieronder alvast een aantal ideetjes om een snelle en smakelijke pizza te bereiden.

Puur en vers

Het sleutelwoord voor gezond is puur, dit begint al bij het maken van de saus voor de pizzabodem. Deze is zo gemaakt, verantwoord en lekker. Een bijzonder alternatief voor de good old tomatensaus is bijvoorbeeld een mix van gegaarde doperwtjes en groene pesto. Verse groenten zoals paprika, ui, courgette en aubergine zijn voedzame producten en kunnen gewoon rauw op de pizza worden gelegd. Witlof, spinazie, broccoli of asperges zijn wellicht minder gangbaar maar net zo makkelijk te bereiden en erg lekker. Deze hoeven namelijk ook niet voorgegaard te worden. Laat de spinazie na het wassen wel even uitlekken, anders wordt de pizza te vochtig. Voor de vleesgarnering zijn magere varianten zoals rosbief of kalkoen- en kipfilet perfect. Vis, onder andere tonijn, zalm of anjovis, is altijd een gezonde keuze. Liever vegetarisch? Denk aan champignons als vlees- of visvervanger.

Kaas op de pizza

Gesmolten kaas is voor velen een must als het gaat om een lekkere pizza. Geitenkaas is populair als variant van oude kaas, omdat deze minder vet en lichter verteerbaar zou zijn. Parmazaanse kaas bevat in verhouding weinig calorieën. Koemelkmozzarella bevat weinig zout. Gebruik bijvoorbeeld ook pijnboom- of pompoen pitten en verse kruiden als garnering.

Italiaans of Amerikaans

Veel van bovengenoemde etenswaren zijn perfect voor de klassieke Italiaanse pizza. De Italiaanse bodem past hier uitstekend bij. Maar er zijn ook Amerikaanse pizzabodems. Beiden op verschillende eigen unieke wijze gemaakt en gegaard. Onze producten worden voor direct gebruik bezorgd. Neem voor vragen gerust contact – Monte Pizza Crust – met ons op. Wij helpen u graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.