Alles over de gezondheidsvoordelen van een sauna

Veel mensen gaan naar de sauna voor ontspanning. Wanneer je veel stress hebt, of je hebt niet goed geslapen, kan je volledig ontspannen door naar de sauna te gaan. Maar wat voor effecten heeft een bezoek aan de sauna eigenlijk op je lichaam? In dit artikel vertellen we je er meer over. 

Ontspanning

Zoals je waarschijnlijk wel weet, heeft stress veel negatieve effecten op je gezondheid. Uit Zweeds onderzoek is gebleken dat het gehalte serotoninen toeneemt wanneer je de sauna bezoekt. Deze lichaamseigen stof zorgt ervoor dat je jezelf vrolijk en relaxed voelt. Daarnaast ontspan je in de sauna doordat je jezelf in een rustige, stille en natuurlijke omgeving bevindt. Door even afstand te nemen van je telefoon, laptop en al het andere contact met de buitenwereld, kom je dichter bij jezelf en zul je makkelijker ontspannen. Ideaal dus, zo’n sauna van https://www.waterwellness.nu/.

Immuunsysteem verbeteren

Een bezoek aan de sauna verbetert je immuunsysteem en stimuleert en stabiliseert de bloedsomloop. Doordat je lichaam reageert op de warmte van de sauna en vervolgens op de kou wanneer je weer afkoelt, maakt je lichaam antistoffen aan. Hierdoor zal een saunabezoek je beter beschermen tegen verkoudheid en andere virussen. 

Spieren ontspannen 

Wanneer je spieren vastzitten, bijvoorbeeld omdat je vaak naar de sportschool gaat of vaak in dezelfde houding werkt, kan de sauna een goede oplossing zijn. Door de warmte in een sauna zullen vermoeide en vastzittende spieren sneller herstellen omdat de doorbloeding van de spieren verbetert. Wanneer je een dagje naar een wellnesscentrum gaat, kun je natuurlijk ook meteen een goede massage bijboeken. De kans is groot dat je na een bezoek aan de sauna veel minder of zelfs geen last meer hebt van pijnlijke spieren. 

Huid zuiveren 

Als reactie op de warmte in de sauna gaat je lichaam zweten. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat je poriën opengaan en je bloedvaten wijder worden. Je raakt door het zweten niet alleen vocht kwijt, maar ook het overtollig talg en vuil zal afgevoerd worden. Je huid wordt dus goed gereinigd bij een bezoek aan de sauna. Daarnaast wordt de beschermlaag van je huid versterkt en wordt de hoornlaag gehydrateerd. Hoe vaker je de sauna bezoekt, hoe beter je huid erop zal reageren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.